Min uforgribelige mening om ...

Opasia

Dette skrift er et af mine holdningsudtryk om informationssamfundet. Det er et dynamisk dokument, der vil udvikle sig med tiden. Du er velkommen til at henvise til det, men læs lige min henvisningsside.

Kommentarer modtages meget gerne - skriv til joergen.bak@post2.tele.dk


Indholdsfortegnelse

Se også mine forhåndsbetragtninger

Anmeldelse af Opasia

Lige her og nu er der kun min førtstehåndsvurdering. Den første aften med CD'en sad jeg og krøllede tæer hele aftenen, så jeg fik ikke skrevet noget:-)

Meget kort: Opasia CD-rommen er TD's kopi af Netscape 2 til Windows (hvor man bl.a ikke kan bestemme sin egen startside, men skal bruge http://www.opasia.dk, der er afskyelig grim), samt nogle billeder, film og lyd.

Man scroller rundt i et antal 2-D billeder og kan hoppe fra det ene til det andet på ulogisk vis, evt. se små, fjollede filmstumper og høre noget musik, der er enerverende efter få minutter.

Startsekvensen er en turbulent tur gennem Opasia-'byen', og man skal derefter konsekvent beslutte sig for om man vil se/høre en introduktion med et eller andet pigebarn, eller om man vil i gang med Opasia. Der burde være en mulighed for at gå lige til sagen.

Startbilledet i Opasia viser 'Christiansborg' forrest til venstre, og 'Amalienborg' skråt frem til højre, samt en ekstra bygning yderst til højre. Hvis man peger på 'Amalienborg' (som er frem og til højre) og klikker, havner man på et torv med et springvand. I baggrunden kan man se'Christiansborg' forfra. Dybt ulogisk - jeg blev meget forvirret første gang: Man går frem forbi 'Christiansborg' til 'Amalienborg'. For det første havner man ikke der og for det andet må man være gået baglæns, når man kan se 'Christiansborg' forfra. En virtuel by behøver ikke at ligne en eksisterende by - men præsentationen skal være konsistent.

Der er ingen information på CD'en - ikke engang kongerækken, selvom den er nogenlunde stabil, og jeg vil tro, at der ikke er nogen ændring indenfor denne CD's levetid:-)

For at få nogen som helst oplysning skal man koble sig på Internettet - og Gud nåde trøste dig, hvis DET går galt (fx. at telefonnummeret er optaget). Så er det slut for fru Jensen og frem med det store net-fører bevis.

Det er et stort mysterium hvorfor man ikke bare starter på webben - og hvorfor Opasia's web-sider skal være så grimme. Kære TD: Drop Opasia-CD'en, og lav nogle ordentlige web-sider.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Spørgsmål om Opasia

SUK! Her er mine hovedproblemer:
  1. HVORFOR er der ikke e-post adresser til Opasia-folk?
  2. HVORFOR kan Opasia-Netscape kun starte med http://www.opasia.dk
  3. HVORFOR virker Netscape e-post ikke? (med joergen.bak@86937253.da.diatel.dk, som jeg har brugt før)
  4. HVORFOR er Opasia lavet så tung? (se min maskinbeskrivelse nedenfor) Det er IKKE bare min 'lille' processor. Jeg kan se at der bruges lang tid på at læse fra CD'en. Jeg har også fået bekræftet, at det er langsomt på en 90MHz Pentium! Så det erkonstruktionen, der er dårlig.
  5. HVIS man har 1024x768 er det billede, hvor man vælger telefonnummer alt for lille (ikke for novicer!)
Og så nogle Opasia-CD problemer:
  1. Nå jeg flytter til højre på hovedtorv-billedet bliver skærmen stort set sort. Er det tegn på at CD'en er dybt godnat - eller hvad?
  2. Når skærmen så er blevet sort, og jeg trykker på bykort ikonen - som dog kan ses - får jeg følgende fejl: 'Script-error: Handler not defined #Get_The_Right_Torv' - that's not a meddelelse for mig!
  3. På 'Amalienborg' giver opkald altid problemer med 'reggie.netscape.com' - måske fordi jeg har installeret oveni en gammel (nyere) Netscape? Jeg kan dog godt kalde andre sider, og jeg kan kalde kongerækken frem, når jeg går uden om CD'en.
  4. 'Kommuneinformation' giver en 404-fejl. Dvs. ikke eksisterende reference. Den er sgi' svær at rette på en CD (Men nem på en html-side på en web-server).
  5. Jeg har oplevet: 'Systemfejl - kan ikke læse fra drev E:' når den læser 'Hovedtorvet' ind, vist nok i forbindelse med musikken. Jeg havde gjort det, at jeg skyndsomt havde klikket på flimmer-introduktionen for at komme forbi den hurtigst muligt - men at det skulle betyde at CD'en ikke kan læses?
Tilbage til Indholdsfortegnelse

Undren over Opasia

Og så det allerværste:

Opasia-forbindelsen til Internet. Her giver I nybegyndere indtryk af at Internet er svært - stik imod jeres intention.

Det er en uforskammethed!

For det første: Når man går tilbage fra Netscape til Opasia havner man i en sort skærm, hvor der står ca.: 'Vent - etablerer forbindelse til Internet'. Sikke noget sludder - man er på vej tilbage!

For det andet: hvis forbindelsen fejler/er optaget skal de højere engelsk-kunskaber/net-kendskaber på prøve.

NEJ! Skrot Opasia, og lav en gedigen, rigtig Internet løsning.

Til sidst: www.opasia.dk-siderne er en grafisk skændsel!

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Tekniske detaljer for min PC

Min maskine: Sorry, tyveknægte: En udslidt gammel sag!

Tilbage til Indholdsfortegnelse


Til toppen af denne side.
Skrevet af Jørgen Bak 17.5.1996.