Min uforgribelige mening om ...

TeleDanmark

Dette skrift er et af mine holdningsudtryk om informationssamfundet. Det er et dynamisk dokument, der vil udvikle sig med tiden. Du er velkommen til at henvise til det, men læs lige min henvisningsside.

Kommentarer modtages meget gerne - skriv til joergen.bak@post2.tele.dk


Indholdfortegnelse


Generelt om TeleDanmark

Jeg kan på den ene side godt se at det nok var rimeligt at samle de gamle teleselskaber i et selskab. Men - selvom hovedkvarteret er blevet placeret i Århus - synes jeg at selskabet anvender for meget af KTAS's virksomhedskultur: en gammeljomfruelig etatsstruktureret organisation hvor brugerne (abonnenterne) opfattes som kunder, der mest er til besvær. De skal bare betale deres regninger, og så ellers holde sig i ro.

Modpolen var fx. Jydsk Telefon, hvor service og initiativ var i højsædet. Jeg begræder tabet af denne virksomhed - her vidste og viste man, at man var en serviceorganisation. Nogle gange slog man måske et lidt for stort brød op - men skidt, der skete da noget.

Jeg håber, at der er frø hist og pist, der vil spire og kunne kvæle KTAS-filosofien.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

Samtaleskat

Selvom det i TeleDanmarks publikationer kaldes for en afgift, er det det samme som en skat. Det slidder ikke på ledningerne om der løber signaler igennem eller ej. Der er dog et kapacitetsproblem i telefoncentralerne, og i kablerne mellem disse, afhængig af brugen af teleforbindelserne. Der skal naturligvis betales for
  1. at få kabler mv. gravet ned
  2. at have centraludstyr, der etablerer de rigtige forbindelser
Jeg kan vitterlig ikke se det rimelige i at TeleDanmark i 1995 lagde ca. 2.000 kr fra hver telefonabonnement ned på kistebunden. Det vil jeg nærmest betegne som tyveri - politikerne har desværre sovet i timen og givet dem lov. Men moralsk set er det alligevel tyveri.

Jeg mener at lokal-taksterne skal meget længere ned - gerne mod et højere grundbeløb. Også efter de seneste varslede prissænkninger.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

TeleDanmark og Internet

Da TeleDanmark nu satser kraftigt på Internettet, og blandt andet har overtaget DKnet og Danadata, er de blevet den største Internet-udbydere i Danmark. Det lyder fint - og naturligt, da de jo sidder på kablerne - og jeg håber sgis'me det bedste for foretagendet.

Jeg mener dog at det er meget vigtigt (for TeleDanmark) at de hurtigst muligt får erstattet enkeltvejsforstærkerne i deres kabel-TV anlæg med tovejsforstærkere, således at en kabel-TV kanal kan anvendes til Internet trafik.

Jeg tror ikke det tager lang tid før der kommer et TV med www-browser, styret af fjernkontrollen. Olivetti's 'stue-PC' og de diskløse Internet-arbejdsstationer er store skridt på vejen.

Tilbage til Indholdsfortegnelse


Til toppen af denne side.
Skrevet af Jørgen Bak 21.7.1996.